HomeOnze uitgavenLuisterboekenReis om de wereld in 80 dagen luisterboek
Luisterboek Reis om de wereld in 80 dagen

Reis om de wereld in 80 dagen luisterboek

21,99

Spannend verhaal waarin de Engelse aristocraat Phileas Fogg de weddenschap aangaat dat hij in 80 dagen de wereld rond kan reizen. Hierin bijgestaan én tegengewerkt door zijn bediende Passepartout en rechercheur Fix. Geleverd op 7 audio-cd’s.

Uitverkocht

Beschrijving

Omwille van een weddenschap met kaartvrienden reist Phileas Fogg, een Engelse aristocraat van ouderwetse snit, met alle mogelijke middelen de wereld rond. Onderweg offert hij twee dagen tijdwinst op om in India een vrouw van de verbrandingsdood te redden. Beurtelings bijgestaan en tegengewerkt door zijn bediende Passepartout en de detective Fix strijdt Fogg met bijna onmenselijke kalmte tegen de wijzers van de klok.

Reis om de wereld in 80 dagen is een uitstekend voorbeeld van de wetenschappelijke romans waarmee Jules Verne (1828-1905) zo beroemd is geworden. In zijn verhalen wisselen natuurfenomenen en gevaarlijke en spannende situaties elkaar in hoog tempo af, maar toch is er altijd veel aandacht voor uitvoerige en nauwkeurige beschrijvingen van de wetenschappelijke details waarmee de romanwereld gestoffeerd is.

Omdat de schrijver goed op de hoogte was van moderne ontwikkelingen en beschikte over een grote fantasie, hebben zijn boeken aanleiding gegeven tot speculaties over hun ‘voorspellende waarde’. Ten tijde van het verschijnen van Reis om de wereld in tachtig dagen leek een snelle wereldreis nog onmogelijk. Op grond van zijn vooruitziende blik ten aanzien van de snelheid waarmee de wetenschap zich zou ontwikkelen, wordt Verne wel de grondlegger van de sciencefiction genoemd.

Het verhaal wordt gelezen door meesterverteller Joop Keesmaat. Met zijn vriendelijke, sonore stemgeluid weet hij de luisteraar mee te voeren in de avontuurlijke reis door Phileas Fogg.

Beluister een fragment

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Reis om de wereld in 80 dagen luisterboek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *