HomeOnze uitgavenLuisterboekenDe gedaanteverwisseling luisterboek

De gedaanteverwisseling luisterboek

7,99

Klassieker uit de wereldliteratuur. Handelsreiziger Gregor Samsa wordt ‘s ochtends vroeg wakker als ondier. Zijn geschokte ouders en zus verzorgen hem, maar hun weerzin groeit. Wordt geleverd op 2 audio-cd’s.

Download bij Luisterrijk

Beschrijving

‘Toen Gregor Samsa op een ochtend uit onrustige dromen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een reusachtig ondier was veranderd.’ De openingszin van Kafka’s novelle De gedaanteverwisseling is een klassieker uit de wereldliteratuur.

Als blijkt dat Gregors nieuwe gedaante geen droom is, begint hij zich af te vragen waaraan hij zijn lot te danken heeft. Is het een straf voor de slechte relatie met zijn vader of heeft hij zich niet voldoende ingezet voor zijn werk? Gregors ouders en zus zijn geschokt door zijn gedaanteverandering, maar blijven hem verzorgen. Toch lijkt hun weerzin het steeds meer te winnen.

De gedaanteverwisseling is een van de weinige werken die Kafka zelf aan de drukpers heeft toevertrouwd, zij het na lange aarzeling. Zelden werd het gevoel van vervreemding zo indringend verteld.

De novelle wordt gelezen door acteur Tijn Docter (1972). Hij studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. Hij speelde in een groot aantal toneelstukken. Daarnaast is hij regelmatig te zien in films en televisiedrama’s. In 2006 speelde hij de hoofdrol in de speelfilm Ik omhels je met 1000 armen. Op tv was hij in 2015 te zien in De fractie.

Beluister een fragment

Video

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De gedaanteverwisseling luisterboek” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *